U Dubrovniku prosvjedovali vozači autobusa

UZ PODRŠKU Udruge putničkih agencija Hrvatske jutros su dubrovačkim ulicama prosvjedovali brojni vozači autobusa, mini buseva i drugih vozila zbog nemogućnosti dogovora s gradskom upravom koja je uvela naplatu zaustavljanja na Pilama.

Posebnim naputkom dubrovačke vlasti odredile su da se ubuduće svakom turističkom autobusu za iskrcaj i ukrcaj putnika na jednoj od najprometnijih ulica naplaćuje posebna pristojba za svakog putnika. Kako bi se tijekom ljetnih mjeseci smanjile gužve, istim naputkom je određeno da se tom ulicom naplaćuje i sam prolazak turističkih autobusa.

Turističke agencije za koje prevozi većina autobusa, ali i privatni prijevoznici, smatraju da su uvedene naknade previsoke.  

"Unatoč broju od 100 autobusa, mini buseva i kombi vozila - što je znatno više od broja vozila koji istovremeno cirkuliraju prometnicama šireg centra tijekom ljetnih mjeseci, promet danas nije bio zaustavljen nego usporen, čime smo dokazali da razlog naplaćivanja pristojbi nije zato što autobusi stvaraju gužvu, već je pravi razlog punjenje proračuna preko leđa prijevoznika, odnosno putničkih agencija", stoji u e-mailu pristiglom u Index, kojeg potpisuje jedan od prijevoznika sudionika prosvjeda.

"Tko meni ili mojim kolegama prijevoznicima može i smije zabraniti dolazak na Pile, ne samo nama nego i vama? Čiji je ovo grad? Je li Poglavarstva ili je nas koji samo ovdje rođeni, nas koji smo na ovaj ili onaj način branili naš grad?- pita se nezadovoljni Dubrovčanin.

I.B.
Foto:HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara