U dvije eksplozije u Bagdadu poginulo 23 ljudi

NAJMANJE 23 osobe su poginule, a ranjeno ih je na desetke u eksploziji dva automobila-bombe u različitim dijelovima Bagdada, javlja AP. Nijedan od napada nije se dogodio u blizini područja u kojima je boravio iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.

U napadu automobila-bombe na istočnoj obali Tigrisa, bombaš samoubojica ubio je najmanje 21 osobu i ranio 43. Televizijske snimke prikazuju ogroman krater koji je nastao od eksplozije. Uništen je velik broj automobila i kamiona, a cijelo područje je bilo obasuto šrapnelima i ostacima eksplozije.

Bombaš je najvjerojatnije ciljao kontrolnu točku koja se nalazila pod sigurnosnim nadzorom. U napadu je poginuo jedan policajac, a četvero ih je ranjeno. Prvotno se smatralo da je bomba bila postavljena u parkiranom automobilu, no kasnije je američka vojska otkrila kako se radilo o napadu bombaša samoubojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom napadu bombaš samoubojica je kombijem punim eksploziva htio ući u kabinet četvrte brigade na istoku Bagdada. Eksplozija je ubila dvoje vojnika te ranila još pet ljudi. Irački vojnici koji su se nalazili na kontrolnoj točki spriječili su ulazak kombija u zgradu sjedišta, a vojska SAD-a za napad optužuje iračku al-Qaidu.

J.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara