U Engleskoj uhićeno pet osoba zbog napada u Tel Avivu

PET OSOBA uhićeno je u središnjoj Engleskoj u sklopu istrage koja se u Velikoj Britaniji vodi zbog samoubilačkog napada u srijedu u kafiću u Tel Avivu, priopćila je u subotu britanska policija.

"Pripadnici antiterorističke policije iz Londona u suradnji s lokalnim policijskim snagama u sklopu niza akcija u Derbyshireu i Nottinghamshireu vezanih uz istragu o terorističkom incidentu u srijedu u Tel Avivu uhitili su pet osoba" izjavio je policijski glasnogovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uhićena su dva muškarca i dvije žene u Derbyshireu i jedna žena u Nottinghamshireu, dodao je glasnogovornik, dodavši kako se osumnjičeni upravo prebacuju u razne postaje londonske policije.

U napadu u Tel Avivu u kojem su četiri osobe poginule, a deseci su ranjeni, bila su uključena dva muslimana koji imaju britanske putovnice. Riječ je o Assifu Mohammedu Hanifu, koji se raznio na ulazu u bar i njegovu pretpstavljenom pomagaču Omaru Khanu Charifu, koji je pobjegao nakon neuspješnog pokušaja aktiviranja eksploziva koji je imao oko sebe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara