U Europi prvi put uvedeno beskontaktno plaćanje

DESET milijuna izdanih PayPass kartica u svijetu i prihvaćenost MasterCard PayPass tehnologije na gotovo 32 000 trgovačkih lokacija, potaknula je kartičarsku kuću da novi sustav beskontkatnog plaćanja po prvi put uvede i na Europsko tržište.

Europska premijera MasterCard PayPass beskontaktnog sustava plaćanja odvija se u suradnji sa turskom Garanti bankom koja će izdati 25.000 "Tap&Go" platnih kartica, koje će biti prihvaćene na prodajnim mjestima s odgovarujućom tehnologijom.

Nova beskontaktna tehnologija mijenja navike potrošača u svakodnevnoj potrošnji. Oni se sve više odlučuju i male iznose podmirivati MasterCard PayPass debitnim i kreditnim karticama što predstavlja promjenu u odnosu na tradicionalno podmirivanje manjih iznosa gotovim novcem.

Interni podaci govore da se oko 75% svih PayPass transakcija koristi za kupovinu ispod 25 dolara i otprilike 45% transakcija za iznose ispod 10 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema internim podacima izdavača PayPass kartica o njihovim korisnicima, koji su temeljeni na usporedbi tromjesečnih rezultata studija iz 2006. i 2005. godine, ostvareno je povećanje aktivacije kartica korisnika od 36% i povećanje ukupnog broja transakcija karticama od 45%. Kod trgovaca ostvareno je 230% povećanja prometa karticama te povećanje broja transakcija od 270%.

Ovi podaci sukladni su rezultatima istraživanja o potrošačkim načinima plaćanjima provedenog 2005. godine koje je pokazalo rastući broj potrošača koji upotrebljavaju manje gotovog novca favorizirajući alternativne metode plaćanja kao što su kreditne i debitne kartice.

Istraživanje je pokazalo da potrošači nose manje gotovog novca sa sobom i danas upotrebljavaju manje gotovine nego prije 5 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara