U Europskom domu otvorena izložba slika Ozrena Anića

IZLOŽBOM slika o Imotskoj krajini večeras se u zagrebačkom Europskom domu posjetiteljima predstavio slikar Ozren Anić.

Izložene su 34 slike u trima slikarskim tehnikama: ulju na platnu (četrnaest radova), uljenom pastelu na papiru (deset radova) i kazeinskoj boji na koži (deset radova).

O tehnici kazeinske boje na koži autor kaže kako je to način izradbe govedskog obućarskog boksa, a budući da je kožar po struci, Anić tvrdi da do sada nije čuo da itko na svijetu slika tom tehnikom.

Anić je podsjetio kako je slikati počeo prije četrdeset godina i to družeći se s tadašnjim zagrebačkim studentima slikarstva.

Osim radova o Imotskoj krajini izložena su i dva portreta (Tin Ujević i jedna djevojčica) te Anićev autoportret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ozren Anić rođen je 1938. u Poljicima pokraj Imotskog.

Prvi put samostalno izlaže u Turističkom savezu u Zagrebu 1972. i od tada do danas ostvaruje 20-ak samostalnih izložaba u Zagrebu, Splitu, Imotskom i Posušju te sudjeluje na brojnim skupnim izložbama. Za svoj slikarski rad nagrađivan je novčano, diplomama i priznanjima, uz ostala, priznanjem Kulturno-prosvjetnog sabora Hrvatske, Saveza sindikata i grada Posušja, a dva je puta dobio i plaketu grada Zagreba.

Izložbu je otvorila ravnateljica Europskog doma Renata Bačić, a može se vidjeti sljedeća tri tjedna.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara