U "GAVELLI" 100. IZVEDBA PREDSTAVE "MJESEC DANA NA SELU"

U Dramskom će kazalištu "Gavelli" 11. lipnja stoti put biti izvedena Turgenjevljeva predstava "Mjesec dana na selu" redatelja Paola Magellija.

Ta se predstava prikazuje već šestu sezonu, a praizvedena je 17. siječnja 1998. Osvojila je više nagrada, te zastupala Hrvatsku na festivalima u Italiji, Madridu, Sarajevu, Mexico Cityju te Guanajuatou.

U predstavi glume Pjer Meničanin, Anja Šovagović-Despot, Ivana Bolanča, Ingeborg Appelt, Ksenija Pajić, Dražen Kuehn, Boris Svrtan, Goran Navojec, Sreten Mokrović, Goran Grgić, Filip Šovagović i Barbara Nola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstava "Mjesec dana na selu" dobila je 1998. nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju režiju Paolo Magelli te za najbolju sporednu ulogu Sreten Mokrović. Nagradu sarajevskog festivala MESS iste godine dobio je Goran Grgić za najbolju mušku ulogu.

Na Danima satire u Satiričkom kazalištu "Kerempuh" iste je godine osvojila Zlatni smijeh za najbolju predstavu, za glumu su nagrađeni Anja Šovagović-Despot, Boris Svrtan i Goran Grgić, a za dramaturgiju Željka Udovičić.

(Hina) xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara