U "GAVELLI" PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA "LATINOVICZ"

Predstava "Latinovicz" u režiji Zlatka Viteza premijerno je izvedena večeras u Gradskom dramskom kazalištu "Gavella", čime je to kazalište počelo ovogodišnje obilježavanje 50 godina osnutka.

Roman Miroslava Krleže "Povratak Filipa Latinovicza", na temelju kojeg je nastala predstava, prilagodio je za kazalište Zlatko Vitez, koji u predstavi i glumi.

Riječ je o slavnoj priči u kojoj se glavni junak, slikar i intelektualac, nakon dvadeset i tri godine vraća kući. Tamo nailazi na malograđanštinu, od koje je kao mladić pobjegao, i prošlost punu tajni i laži što su ga pratile cijeloga života.

To je drama o lažima i istinama, o prošlosti i sadašnjosti, o obiteljskim tajnama koje pokriva uglađena krinka malograđanstva, stoji u programskoj knjižici predstave.

U predstavi glume Darko Milas, Anja Šovagović Despot, Žarko Potočnjak, Boris Svrtan, Zlatko Vitez, Vlasta Knezović, Marina Nemet, Duško Valentić, Dubravka Miletić, Edita Majić, Slavko Brankov, Nenad Cvetko, Inga Appelt, Josip Bobi Marotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kostimografkinje su Ika Škomrlj i Dženisa Pecotić, scenograf je Zlatko Vitez, a skladatelj Dinko Appelt. Koreograf je Milko Šparemblek, a dizajner svjetla Olivije Marečić.

Tijekom 2004. "Gavella" će 50. obljetnicu slaviti s osam premijera na velikoj sceni i dvije na Mamut Sceni, monografijom o kazalištu, izložbom fotografija i mnogim drugim događajima.

Među ostalim, u tom će se kazalištu premijerno postaviti i Krležina "Gospoda Glembajevi", u režiji Vite Taufera.

Predvođena Brankom Gavellom skupina mladih umjetnika 1953. je napustila zagrebački HNK i ušla u današnji prostor kazališta u Frankopanskoj. Ove godine slavi se 50. godina od prve predstave.

(Hina) ag jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara