U HEBRONU UBIJEN PALESTINSKI NAPADAČ

Izraelski vojnici ubili su u srijedu u Hebronu palestinskog napadača koji je ranio dvoje židovskih naseljenika, doznaje se iz vojnih izvora. L

U pucnjavi su ozlijeđena i dvojica izraelskih vojnika. Incident se dogodio u dijelu grada u kojem žive židovski naseljenici.

Ranije u srijedu ubijena su još dvojica Palestinaca - aktivist Fataha u Hebronu i član Narodne fronte za oslobođenje Palestine u blizini Kalkiliye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Zapadnoj obali je tijekom noći uhićeno 18 Palestinaca s popisa traženih osoba. Četvorica među njima aktivisti su Islamskog džihada.

Osim toga, dva izraelska bojna zrakoplova probila su u srijedu poslijepodne zvučni zid iznad Bejruta i još nekoliko libanonskih gradova, objavila je libanonska policija.

Izraelski zrakoplovi povrijedili su zračni prostor južnog Libanona nakon čega su se uputili prema istočnoj dolini Bekka, gdje su smještene sirijske postrojbe, te sjeveru Libanona, u blizini granice sa Sirijom i libanonskog glavnog grada. Nekoliko su puta preletjeli i preko luke Sidon i dva palestinska izbjeglička logora te preko luke Tir zbog čega se aktivirala protuzračna obrana šijitskog Hezbolaha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara