U Hrvatskoj uhićen srpski kralj sintetičke droge

HRVATSKA pogranična policija na jednom je graničnom prijelazu između Bosne i Hercegovine (BiH) i Hrvatske uhitila Jovana Lukića, kojega se u Srbiji sumnjiči za organiziranje proizvodnje sintetičke droge amfetamin, piše beogradski Blic.

Prema istom izvoru, Lukić je uhićen po Interpolovoj tjeralici koju je raspisao MUP Srbije zbog sumnje da se bavio organiziranjem proizvodnje i nabavkom supstanci potrebnih za proizvodnju amfetamina.

Riječ je o vlasniku njemačko-srpske tvrtke "Dukla trejding", a prema izvorima Blica, Lukić se na meti srpske policije nalazi već niz godina. Iako njegovo ime nije spominjano u prošlogodišnjoj velikoj akciji srpske policije koja je upala u tvornicu amfetamina u Krnjači gdje je zaplijenjeno preko dvije i pol tone te vrste droge.

Organizator proizvodnje amfetamina u Krnjači

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je znala da se Lukić bavi uvozom supstanci koje mogu poslužiti u proizvodnji amfetamina. Dugogodišnjim radom policija je o Lukiću uspjela skupiti obiman dosje u kojemu se između ostalog nalaze saznanja da je imao aktivnu ulogu u nabavci supstanci za drogu koja se prije nekoliko godina proizvodila u jednom laboratoriju pored Beograda.

Nakon "razbijanja" postrojenja pored Beograda uhićeno je nekoliko osoba čija je kriminalna aktivnost okončana osuđujućim presudama, međutim Lukić se izvukao i izbjegao uhićenje. Unatoč tome policija je otkrila da je ranije imao kontakte s osobama koje su rukovodile proizvodnju amfetamina, zbog čega je organizirano praćenje njegovih aktivnosti.

Po prikupljanju potrebnih informacija raspisana je tjeralica za Lukićem, a prema izvoru Blica, Lukić je imao glavnu ulogu u organiziranju proizvodnje sintetičke droge u Krnjači.

I.K.
Foto: Blic arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara