U Hrvatsku dosad ušlo preko 560 tisuća migranata i izbjeglica

U Hrvatsku dosad ušlo preko 560 tisuća migranata i izbjeglica

Foto: FAH

VIŠE od 560 tisuća migranata ušlo je u Hrvatsku od početka migracijske krize, a u subotu su do 9 sati došla 934 migranta, objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP). 

Od ponoći do 9 sati u Hrvatsku je ušlo 934 migranta, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu bile su četiri osobe. Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 560.564 migranata, navodi MUP koji i dalje očekuje velik pritisak izbjegličkog vala iz Srbije.

U petak je ušlo 1.840 migranata. Oni se iz prihvatnoga tranzitnog centra u Slavonskom Brodu prevoze do slovenske granice.

Najveća kriza od kraja Drugog svjetskog rata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po ocjeni Ujedinjenih naroda (UN), Europa je u središtu najveće migrantske krize od Drugoga svjetskog rata.

UN-ova agencija za izbjeglice (UNHCR) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) objavili su 22. prosinca da je broj izbjeglica i imigranata koji su kopnom i morem ove godine stigli u EU prešao milijun. UNHCR očekuje da će se sličan priljev nastaviti  i u 2016.

Više od 3.770 migranata i izbjeglica u 2015. godini izgubilo je život u pokušaju da se dokopa Europe preko Mediteranskoga mora, pa je tako protekla godina bila najsmrtonosnija otkad se bilježe podaci o onima koji traže utočište od konflikata i siromaštva, najnoviji su podaci IOM-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara