U humanitarnoj akciji za djecu otpuštenih policajaca prikupljeno premalo novca

OKO 350 obitelji otpuštenih i neraspoređenih policijskih službenika s oko 700 djece ostalo je bez ikakvih primanja, a u humanitarnoj akciji za njih prikupljeno je samo 44.130 kuna, upozorio je danas predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar.

Prihod od akcije ´Od plavog srca malom srcu´, koji je sindikat organizirao za djecu bivših policajaca, Lončar je danas predao Udruzi obespravljenih državnih službenika, namještenika i građana RH i najavio da će se prikupljanje humanitarnih priloga nastaviti organiziranjem aukcije slika.

Lončar je pozvao umjetnike koji žele darovati svoje slike za aukciju da se jave u sindikat. Dosad je darovano 29 umjetničkih slika, među kojima su djela Ivana Lackovića Croate i Društva likovnih naivnih umjetnika.

Aukciju će organizirati u idućih mjesec dana putem Interneta, a nadaju se da će se humanitarnoj akciji priključiti klubovi naših iseljenika u inozemstvu.

Predsjednik Udruge obespravljenih državnih službenika Ivan Turkalj kazao je da će se novac raspodijeliti egzistencijalno najugroženijim obiteljima policijskih službenika i namještenika, koji unatoč Vladinu zaključku iz svibnja prošle godine o vraćanju dijela otpuštenih na posao, još uvijek nisu raspoređeni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 154 službenika sa srednjom stručnom spremom u MUP-u je do danas zbrinuto samo 70, od 189 njih koji su trebali dobiti posao u pravosudnoj policiji ili Carinskoj upravi, u pravosuđu je zaposleno 89 djelatnika, a u Carinskoj upravi nitko.

Također, nitko iz MUP-a nije surađivao s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje radi zbrinjavanja policajaca koji nisu zadovoljili uvjet stručne spreme, a bez riješenog je statusa i oko 340 MUP-ovih ratnih vojnih invalida, upozorio je Turkalj.

Ističe da za presporo zbrinjavanje nema razloga jer, po njihovim spoznajama, u policijskim upravama ima slobodnih radnih mjesta za službenike sa srednjom stručnom spremom.

Svi koji žele doprinijeti humanitarnoj akciji Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a mogu to učiniti uplatom na žiro račun u Privrednoj banci Zagreb 2340009-1100195932, s pozivom na broj 911.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara