U Imotskom učenici pretukli profesora

DVOJICA učenika srednje Obrtničko - industrijske škole u Imotskom, u ponedjeljak su, oko 11.30 sati, za vrijeme odmora, u školskom hodniku, brutalno pretukla profesora.

Navodno je do sukoba došlo jer je jedan od učenika imitirao profesorov hod. Profesor Zoran Topić je u okršaju s dvojicom nasilnih srednjoškolaca teško ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru u Splitu. Nakon dana provedenog u bolnici, 29-godišnji profesor je pušten na kućnu njegu.

Policija o detaljima sukoba koji se zbio u školi ne želi govoriti. Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj je rekla kako, s obzirom da su u tučnjavu umiješane i dvije maloljetne osobe, jedino može potvrditi da je do sukoba došlo. Navela je i kako će protiv svih sudionika incidenta biti podignute prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.

"I mene kao ravnatelja zanima tko je kriv"

O samom incidentu kruže različite informacije. Ni sam ravnatelj škole, prof. Momir Karin, nije mogao reći jesu li prvo učenici nasrnuli na profesora ili je istina da su učenici profesora isprovocirali pa je on prvi nasrnuo na njih i potom "izvukao deblji kraj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak je u našoj školi došlo do incidenta - došlo je do fizičkog obračuna između profesora i dvojice učenika. Kako se sve to dogodilo, još ne mogu reći, jer još uvijek slažemo sve kockice i prikupljamo izjave o tome što se dogodilo. Profesor je u sukobu teško ozlijeđen i nalazi se na bolovanju", rekao je ravnatelj Karin u razgovoru za Index.

"Ne želim sad nagađati tko je kriv i time dodatno otežati situaciju. Ono što se dogodilo je izrazito ružan prizor i ja ću, kao ravnatelj, morati provesti sankcije. One će, naravno, ovisiti o ishodu događaja. Zakonski rok za prikupljanje svih informacija je idući tjedan. Do tad ćemo održati sjednicu školskog vijeća i donijeti konačne odluke. Tad sam spreman govoriti o detaljima događaja", dodao je.

"Ovo je tehnička škola i ovdje su djeca malo življa"

"Situacija je vrlo ružna. Za par dana ćemo u javnost izaći sa svim detaljima. I mene kao ravnatelja prvenstveno zanima tko je doveo do te situacije, bilo učenici profesora, bilo profesor učenike", izjavio je ravnatelj Karin.

Teška srca ravnatelj je priznao i kako su na dvojicu učenika, koji su sudjelovali u incidentu, već ranije primijenjene neke blaže disciplinske mjere. "Ne želim da ih se unaprijed proglasi krivima, dok ne utvrdimo sve okolnosti. Znate kako je, ovo je tehnička škola i ovdje su djeca malo življa. No nisu bili nešto posebno problematični", rekao je ravnatelj Obrtničko-industrijske škole.

I.M.
Foto: Matura.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara