U Iraku ipak nestao hrvatski vozač

U Iraku ipak nestao hrvatski vozač

HRVATSKI vozač koji je preživio napad na konvoj kamiona u Iraku tvrdi da je nestao jedan od sedam Hrvata. Kamion nestalog vozača za vrijeme napada nalazio se na kraju kolone, pa njegov kolega smatra da je ranjen ili zarobljen.

Vozač Mladen, koji vozi za autoprijevoznika Damira Plantaša, u razgovoru za Jutarnji list kaže da se za vrijeme napada na konvoj on s vozilom nalazio u prednjem dijelu konvoja, dok je nestali kolega vozač Scanije bio posljednji. Nakon što je konvoj zasut mecima, prisjeća se Mladen, zavladala je opća panika pa se nestali vozač vjerojatno nije uspio izvući.

Kako su svi ostali vozači uspjeli doći do turske granice, a samo se nestali vozač nikomu od sedam vozača iz Hrvatske nije uspio javiti, Mladen sumnja da je kolega ranjen ili zarobljen. Konvoj je bio pod američkom pratnjom, ali od toga nije bilo prevelike koristi. Kada su meci zasuli kamione, vozači su stisnuli po gasu i nekako su uspjeli doći do turske granice. Tamo su vidjeli da nema kolege koji je bio posljednji u konvoju, kaže Mladen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nestali vozač navodno je viđen na snimci turske televizije obliven krvlju i s glavom na volanu. Nusteret, djelatnik s iračko-turske granice, tvrdi kako je nestali Hrvat završio u bolnici. Prema riječima vozača kamiona I.D., nestali Hrvat prebačen je u jednu od američkih baza u Iraku i živ je. Ostali hrvatski vozači nakon napada su odustali od puta u Irak. U kiši metaka koja je zasula konvoj kraj Mosula tri kamiona koja voze hrvatski državljani potpuno su izrašetana.

Ministarstvo vanjskih poslova još nije dobilo potvrdu da je netko od hrvatskih građana ranjen ili ubijen u napadu kraj Mosula. Budući da se Hrvati koji odlaze raditi u Irak ne prijavljuju hrvatskim diplomatskim misijama, potraga je vrlo teška. Kako doznaje Jutarnji list, u potragu za nestalim vozačem uključio se i zagrebački ured Interpola.

Prema procjena jednog vozača koji je neko vrijeme radio Iraku, u toj zemlji se nalazi između 30 i 40 hrvatskih kamiona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara