U Iranu otet belgijski par

KRIMINALNA skupina u sjeveroistočnom dijelu Irana jučer je otela dvoje Belgijanaca, tražeći zamjenu za oslobađanje brata vođe bande, objavila je iranska novinska agencija FARS, a prenio Reuters.

"Bračni par otet je na području grada Fahraja, smještenog između grada Bam i granice s Afganistanom i Pakistanom", izjavio je za FARS pukovnik Abbas Ebrahimi, te dodao kako je otmicu izvela skupina krijumčara droge na čelu s Ismaelom  Shahbakhshom.

Ebrahimi je kazao kako su otmičari dali garancije da će osloboditi taoce, u slučaju puštanja iz zatvora brata vođe otmičara. Također je izjavio kako su taoci odvedeni na nepoznatu lokaciju.

Dvoje Belgijanaca nestali su na cesti između grada Bama, povijesnog iranskog grada uništenog u potresu 2003., te grada Zahedana, smještenog blizu graničnog područja, objavila je službena novinska agencija Irana - IRNA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upravitelj pokrajine Bam Majid Etemadi, izjavio je kako je bračni par putovao automobilom.
Povodom otmice očitovalo se i belgijsko veleposlanstvo u Teheranu.

"Pratimo razvoj situacije, ali zasad nemamo novih informacija", izjavio je dužnosnik veleposlanstva.

Područje jugoistočnog Irana poznato je po sukobima između policije i naoružanih krijumčara droge, te se zbog čestih otmica turistima savjetuje da ne putuju noću.

Dosad je na tom području oteto više turista, koje su otmičari držali tjednima tražeći zamjenu za zatočene rođake. 

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara