U Istri počelo potpisivanje peticije za smjenom Vlahušića

PREDSJEDNIK Izvršnog odbora Hrvatskog liječničkog sindikata za Istru dr. Edoardo Giudici na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli kazao da je štrajkaški odbor pulske Opće bolnice, na zahtjev liječnika i uz potporu Zbora, Komore i sindikata, sastavio peticiju kojom se od Vlade i premijera Ivice Račana traži smjena ministra zdravstva Andre Vlahušića.

Peticija je poslana u sve istarske zdravstvene ustanove na potpisivanje, a zatim će biti poslana Vladi i premijeru sa zahtjevom da preispitaju Vlahušićevu podobnost za obnašanje ministarske dužnosti te da ga smijene zbog ´neprimjerenog ponašanja i nekompetentnosti´. Peticija je pokrenuta, dodao je Giudici, zbog ´demagoških nastupa´ ministra Vlahušića koji se, kako je rekao, ´služi neistinama ili poluistinama što je u suprotnosti s etičkim kodeksom´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Giudici je zahvalio pacijentima koji su se više nego dostojno ponašali tijekom štrajka i shvatili svu težinu zahtjeva.

Kako se na državnoj razini stvari ne rješavaju, štrajk liječnika se, rečeno je danas na konferenciji za novinare, nastavlja istim intenzitetom, ali Izvršni odbor istarske podružnice HLS-a traži od glavnog štrajkaškog odbora da se problem internacionalizira te da se o problemima hrvatskih liječnika obavijesti europsko strukovno udruženje FEMS i Europski parlament u Strasbourgu sa zahtjevom da stručnjaci obiđu određene hrvatske zdravstvene ustanove i uvjere se u opravdanost štrajka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara