U izraelskom upadu u pojas Gaze ubijeno šest Palestinaca

ŠEST Palestinaca, među kojima jedan dvogodišnji i jedan trinaestogodišnji dječak, ubijeno je u upadu izraelske vojske u ponedjeljak u zoru u izbjeglički logor Nousseirat u pojasu Gaze, priopćili su palestinski sigurnosni i bolnički izvori.

Hanan al-Assar, koji još nije bio napunio dvije godine, ubijen je hicem u glavu, doznaje AFP iz bolničkih izvora, a 13-godišnji Fadi Darwich ubijen je u svojoj kući, kao i Omar Youssef (17) i Ibrahim Osmani (22).

Said Tawill (25) zdrobljen je pod ruševinama svoje dinamitom srušene kuće u logoru, a ista je sudbina sigurno zadesila još jednu osobu čiji identitet još nije poznaT. Zasad se ne zna je li u kući bilo još ljudi, kazali su izvori sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim šest ubijenih, u napadu u kojem je sudjelovalo tridesetak oklopnih vozila i pješaštvo, u pratnji buldožera, ranjeno je još petnaest Palestinaca, među kojima je pet u teškom stanju, rekli su bolnički izvori.

Nakon najnovijih ubojstava, ukupan broj žrtava od početka posljednje Intifade u rujnu 2000. popeo se na 3095, od kojih 2320 Palestinaca i 717 Izraelaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara