U izraelskom zračnom napadu u Gazi ubijena trojica palestinskih militanata

IZRAELSKO zrakoplovstvo ispalilo je u nedjelju tri projektila na palestinske militante u pojasu Gaze, pri čemu je troje pripadnika Brigadi mučenika Al Aqse ubijeno, a petero ranjeno, potvrdili su palestinski liječnički izvori i očevici.

Stradali militanti pogođeni su iz izraelskog helikoptera u blizini Al Aqsine zgrade dok su pokušavali pobjeći u automobilu od kojeg je, nakon pogotka, ostala samo hrpa metala, rekli su očevici.

Zračni napad odgovor je na raketiranje izraelskog teritorija s područja Gaze, od čega je u petak ranjeno troje Izraelaca, među kojima i jedna beba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovornost za raketiranje preuzeo je Islamski džihad, no Al Aqsa se smatra odgovornom za većinu raketnih napada nakon povlačenja izraelske vojske s područja Gaze u rujnu.

To je prvi izraelski napad na Palestince nakon izbora održanih 25. siječnja, na kojima je pobijedio militantni islamistički pokret Hamas.

Nakon izraelskog napada deseci Al Aqsinih članova i pristaša okupili su se pred bolnicom u kojoj su smješteni ranjenici i mrtvačnicom u kojoj su tijela njihovih suboraca te, pucajući u zrak, zaprijetili Izraelu "žestokim i bolnim" odgovorom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara