U Izraelu zapaljeno stotine knjiga Novog zavjeta

IZRAELSKA policija istražuje organizirano paljenje stotina knjiga Novog zavjeta koje se dogodilo u gradiću u blizini Tel Aviva.

Zamjenik gradonačelnika grada Or-Yehuda, Uzi Aharon priznao je u intervjuima za izraelske radijske i televizijske postaje kako je za paljenje stotina kopija Novog zavjeta angažirao lokalne studente. Isto je ponovio i pred talijanskim, francuskim i ruskim novinarima.

CNN-u je kazao da je po gradu pokupio raznu "mesijansku propagandu" koja je uključivala i knjige Novog zavjeta, no da nije organizirao njihovo paljenje. "Knjige su zapalila tri tinejdžera, a ja nisam bio prisutan. Kad sam saznao što se događa, zaustavio sam ih. Nikad ne bih učinio ono što su u prošlosti činili nacisti", izjavio je Aharon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident je na noge podigao članove mesijanskih Židova koji se smatraju Židovima, ali poput kršćana vjeruju u Isusa kao božanstvo. Nisu ostali ravnodušni ni evangelisti iz Sjeverne Amerike, Europe i Azije od kojih stotine tisuća njih dolaze u vjerske posjete Izraelu.

Osim ovog incidenta, prije dva mjeseca u napadu je teško ozlijeđen sin od mesijanskog pastora. Na kućnu adresu mu je stigao paket koji je, dok ga je otvarao, eksplodirao.

J.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara