U J. Koreji lažirani rezultati o matičnim stanicama

REZULTATI dokumenta za 2005. godinu o proizvodnji umjetnih embrionalnih matičnih stanica namjerno su lažirani i glavni znanstvenik koji je radio na tome mogao bi preuzeti najveću odgovornost za to, objavio je u petak južnokorejski istražni odbor.

Tijelo seulskog Nacionalnog sveučilišta koje broji devet članova istraživalo je rad na matičnim stanicama znanstvenika Hwang Woo-suka kojeg suradnici optužuju da je lažirao podatke o umjetnim embrionalnim matičnim stanicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Na temelju tih otkrića podaci za 2005. godinu su namjerno lažirani, tu se ne radi o slučajnoj pogrešci i to je loše vođenje projekta", kazala je Roe Jung Hye, šefica istraživačkog ureda Nacionalnog sveučilišta.

Hwang, koji je nakon toga u Južnoj Koreji smatran herojem jer je zemlju istaknuo, na svjetkoj razini, u istraživanju kloniranja matičnih stanica, snosi veliku odgovornost čak i ako nije jasno koliko je on točno upleten u sve.

Sveučilišni istražni odbor nije utvrdio jesu li ključna otkrića valjana ili ne, odnosno je li istraživački tim stvarno proizveo umjetne matične stanice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara