U Japanu se zapalio zrakoplov China Airlinesa

U Japanu se zapalio zrakoplov China Airlinesa

ZRAKOPLOV u vlasništvu tajvanske kompanije China Airlines zapalio se na aerodromu na japanskom otoku Okinawa, prenosi CNN.

Boeing 737 je u Nahu, glavni grad Okinawe, doletio iz Taipeia. U zrakoplovu se nalazilo 155 odraslih putnika, dvoje novorođenčadi, dvojica pilota te šest stjuardesa. Svi putnici i članovi posade uspjeli su pobjeći iz zapaljenog zrakoplova te nitko nije ozlijeđen.

Zrakoplov je u Nahu sletio u 10.31 sati, prema lokalnom vremenu, a zapalio se samo tri minute kasnije. U 10.35 sati su pozvani vatrogasci.

Reuters prenosi kako su već svi putnici bili evakuirani kada je eksplodirao lijevi motor zrakoplova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo nikakvih informacija koje bi ukazivale na to da je ovaj incident povezan s terorizmom. Postoji mogućnost da je to eksplozije motora i požara na zrakoplovu došlo zbog istjecanja goriva", rekao je aerodromski policijski službenik u Nahi.

Prema riječima Johnsona Suna, glasnogovornika China Airlines, tijekom leta nije bilo nikakvih problema sa zrakoplovom.

China Airlines bilježi čak četiri nesreće sa smrtnim posljedicama u proteklih 13 godina, uključujući i nesreću koja se dogodila 1994. godine, kada se njihov zrakoplov srušio u japanskom gradu Nagoyi. U toj nesreći su poginule 264 osobe.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara