U Kairu izložba suvremenoga hrvatskog crteža

U prestižnoj galeriji kairske Nacionalne opere otvorena je u nedjelju izložba suvremenoga hrvatskog crteža, priopćeno je iz hrvatskoga veleposlanstva u Egiptu.

Izložbu "Hrvatski suvremeni crtež", organiziranu pod pokroviteljstvom dvojice ministara kulture, hrvatskog Bože Biškupića i egipatskoga Farouka Hosnia, otvorili su Anwar Ibrahim, državni podtajnik u egipatskome ministarstvu kulture i hrvatski veleposlanik u Egiptu Ivica Tomi.

Izložbu čini 120 crteža 60 autora, a cilj joj je prikazati kreativni kontinuitet najboljih predstavnika suvremene hrvatske likovne umjetnosti. Predstavljeni su umjetnici različitih generacija što će pridonjeti boljem razumijevanju i vrednovanju suvremene hrvatske umjetnosti, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Egipatskoj publici predstavljena su visoko inventivna umjetnička djela, sa širokim rasponom umjetničkog izričaja, uz raznolike tehnike i vizualnu poetiku crteža, s gotovo svim komponentama suvremene hrvatske likovne scene, dodaje se u priopćenju.

Za izložbu koja će u Kairu biti otvorena do 26. travnja, danima vlada veliki interes, a likovni je stručnjaci smatraju jednom od najreprezentativnijih koja je ovdje održana. Prema priopćenju, izložba koja je već bila prikazana u Ammanu, glavnom gradu Jordana, iz Kaira će biti prenesena u Peking.

(Hina) xvm ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara