U Karlovačkoj županiji 2004. završava obnova stambenih jedinica

U KARLOVAČKOJ županiji 2004. predviđena je obnova 200-ak stambenih jedinica pa bi tako bio dovršen taj dio obnove, rečeno je na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Po riječima pročelnika Upravnog odjela za obnovu, razvoj i komunalne poslove Mire Škrgatića koji je podnio izvješće o problematici obnove nakon toga bi se ubrzala obnova komunalne infrastrukture i gospodarstva. To bi, dodao je, pridonijelo povratku radnosposobna stanovništva, jer se nije vratilo oko 30 posto ljudi iako su im kuće obnovljene.

"Istina je da još nije riješeno 1200 zahtjeva za obnovu kuća, ali ne vjerujem da će više od pet do deset posto tih zahtjeva biti udovoljeno", rekao je. Velik se dio odnosi na zahtjeve osoba koje su u vrijeme rata bile na privremenu radu u inozemstvu, a po tumačenju Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva "nedvojbeno se isključuju iz prava na obnovu svi objekti kojima se vlasnici nisu stalno i neprekinuto koristili, nego su samo formalno prijavili prebivalište na toj adresi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Karlovačkoj županiji ratna je šteta procijenjena na 5,4 milijarde kuna. Do sada je obnovljeno 12.989 stambenih jedinica u što je uloženo 1,271.000.000 kuna, od toga čak 95 posto iz domaćih izvora financiranja, a pet posto iz stranih donacija, rekao je Škrgatić.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog proračuna za 2004. od 115,650.000 kuna ili oko devet posto više nego za 2003. Glavnina povećanja, 25 milijuna kuna, predviđena je za gradnju komunalne infrastrukture.(Hina) vhor
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara