U Karlovcu počeli Dani japanske kulture

U KARLOVCU su počeli Dani japanske kulture koji će potrajati do 21. ožujka, a priredili su ih Hrvatskojapansko društvo za kulturu i gospodarsku suradnju te grad Karlovac, Gradsko kazalište "Zorin dom" i Gradska knjižnica "Ivana Gorana Kovačića".

U Gradskoj knjižnici danas se otvara izložba fotografija i plakata o Japanu s origami-radionicom, a sutra će se u knjižnici održati večer poezije haiku i predstaviti knjiga aforizama Janka Bučara "Misli opasnog čovjeka".

U četvrtak će veleposlanik Japana u Hrvatskoj Shojioro Imanishi u "Zorin domu" razgledati izložbu "Čarolija ikebane" te će biti na koncertu japanskih pjevača uz glasovirsku pratnju.

Japanskog veleposlanika primit će i gradonačelnik Božo Joha.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak će u HGK - Županijskoj komori u Karlovcu japanski gospodarstvenik Yasua Yamamota održati predavanje "Tajna japanskoga gospodarskog napretka". Na skup su pozvani karlovački gospodarstvenici, a svrha mu je gospodarska suradnja dviju država.

U "Zorin domu" će u petak navečer biti predstavljene borilačke vještine aikido i kendo, a karlovački Baletni studio pripremio je plesnu predstavu na izvornu japansku glazbu.

Dok traju Dani japanske kulture, od 17. do 21. ožujka, restaurant Trgovačko-ugostiteljske škole "Pod starim krovovi" nudit će japanska jela s originalnim receptima i začinima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara