U Kosovskom zaštitnom korpusu još 16 manjinskih pripadnikaPRIŠTINA, 26. svibnja (Hina) - Novih 16 manjinskih pripadnika svečano je u ponedjeljak primljeno u redove Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK) prisežući da će poštivati naredbe KZK-a i da neće služiti nijednoj ilegalnoj organizaciji, čim je u vojsci Kosova ukupno 122 manjinskih pripadnika.

Među novoprimljenima osmorica su Srbi, dvojica Hrvati, dvojica su Turci, jedan je Goranac a trojica su pripadnici Aškalija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik KZK-a, general Agim Qeku, je rekao da primanjem manjinskih pripadnika, KZK postupno ispunjava standarde koje je predvidio civilni upravitelj UN-a na Kosovu Michael Steiner, da 10 posto pripadnika bude iz redova manjina .

Steiner je odredio osam standarda kao preduvjet za rješavanje konačnog statusa Kosova: funkcionalne demokratske institucije, vladavina zakona, sloboda kretanja, povratak i integracija manjina, gospodarski razvoj, imovinska prava, dijalog s Beogradom i Kosovski zaštitni korpus neki su od tih standarda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara