U krivolovu ubio prijatelja, a zatim i sebe

U LOVIŠTU Spačvajug u Vukovarsko srijemskoj županiji jučer popodne Tomislava Tadića (27) iz Bošnjaka u krivolovu je greškom ubio Antun Jovanovac(27) koji je zatim počinio samoubojstvo, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

Jovanovac i Tadić, obojica su iz Bošnjaka, sela blizu Županje.

Po riječima Luke Kalinića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske, tragedija se dogodila jučer između 16 i 17 sati u blizini mjesta Vrbanje u šumskom predjelu Desićevo za vrijeme nezakonitog lova. Vatrenim je oružjem (lovačka puška biksa) Antun ustrijelio Tomislava S njima u društvu bio je i treći prijatelj Zoran Struha također iz Bošnjaka. Antun Jovanovac je nakon toga otišao duboko u šumu i počinio samoubojstvo poluautomatskom puškom.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici policijske postaje Drenovci i liječnik Doma zdravlja Županja dr. Tomić koji je utvrdio da je Tomislav preminuo od zadobivenih ozljeda. Djelatnici policijske postaje Drenovci i Interventne jedinice PU vukovarsko-srijemske, uz pomoć službenog psa tragača, pronašli su oko 20,20 sati u šumi mrtvo tijelo Antuna Jovanovca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto događaja danas je izašla Jadranka Kurbel, istražna sutkinja Županijskog suda u Vukovaru, koja je obavila očevid uz pomoć djelatnika PU vukovarsko-srijemske i u prisutnosti županijskog državnog odvjetnika. Po riječima sutkinje Kurbel, Antun Jovanovac je, misleći da puca u životinju, ispalio nekoliko hitaca u Tomislava Tadića koji je na mjestu preminuo.

Jovanovac se zatim udaljio stotinjak metara te se ubio ispalivši hitac iz poluautomatske puške. Treća osoba Zoran Struha nije ozlijeđen.

Na temelju naloga istražnog suca mrtva tijela prevezena su na Odjel patologije Opće bolnice Vinkovci gdje će biti obavljena obdukcija. Po Kalinićevim riječima, i dalje se poduzimaju operativne mjere i radnje kako bi se rasvijetlio taj događaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara