U LONDONSKOM TOWER MUZEJU OTVOREN POSEBAN ODJEL ZA DJECU

Povijesni londonski muzej Towera unio je veliku novinu u muzejsku praksu diljem svijeta otvorivši poseban odjel za djecu u kojem mladi posjetitelji mogu isprobavati povijesne kostime i igrati se s imitacijama starog oružja i engleskih krunskih dragulja. L

Tisuću godina stara engleska tvrđava svoju ovogodišnju muzejsku sezonu obogatila je drugim ponudama. Tako će krajem mjeseca (28. travanja) otvoriti posebnu postavu izložbe koja proučava slavne zatočenike u razdoblju između 11. i 20. stoljeća. Među njima su Anne Boleyn, Guy Fawkes, Thomas More, princeza Elizabeth, Lady Jane Grey, Walter Raleigh i Rudolf Hess.

Potom se u tematskoj izložbi "Napad na Tower" potkraj svibnja rekonstruiraju događaji iz 1471. kada je lord Fauconberg napao Tower kako bi oslobodio zatočenog kralja Henrya VI.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Londonski Tower je među najimpresivnijim i najbolje očuvanim srednjovjekovnim dvorcima u Europi. On je igrao važnu ulogu u mnogim svjetskim događajima i u engleskoj povijesti, a danas je jedan od najposjećenijih londonskih povijesnih muzeja.

(Hina) xkga ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara