U Meksiku opljačkani hrvatski turisti

GRUPA od 27 hrvatskih turista koji se nalaze u Meksiku opljačkana je jučer kasno poslijepodne po povratku s turističkog razgleda u hotel, pri čemu nitko od putnika nije ozlijeđen, na sigurnom su i dobro se osjećaju, izvijestili su danas iz zagrebačke putničke agencije Generalturist u čijem je aranžmana ta grupa otputovala u Meksiko.

Tijekom povratka s izleta na slapove Agua Azul, na oko 60 kilometara od arheološkog lokaliteta Palenque, autobus je presrela grupa pljačkaša koji su od putnika u autobusu zatražili novac i dragocjenosti. Vodič s grupom, navode iz Generalturista, odmah je obavijestio agenciju i prijavio slučaj policiji.

Osim novca i nakita pljačkaši su ukrali i dvije putovnice, a Generalturist je, kako navode iz te agencije, odmah poduzeo sve mjere zaštite putnika te o svemu obavijestio Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

U MVP-u su danas potvrdili da znaju za taj slučaj, kao i da su o svemu obavijestili hrvatsko Veleposlanstvo u Washingtonu, koje pokriva Meksiko, te počasnu hrvatsku konzulicu u Meksiku.

Naglasili su i da će dvije osobe kojima su ukradene putovnice u idući utorak, 26. listopada, kada je po aranžmanu i predviđen njihov povratak, dobiti zamjenske putne listove kojim će se moći normalno vratiti u Hrvatsku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu diplomatskim kanalima ispituje okolnosti cijelog slučaja, dodaju iz MVP-a.

Generalturistova grupa putnika otputovala je u Meksiko 17. listopada, s predviđenim povratkom 26. listopada, a kako kažu u Generalturistu, riječ je o uobičajenoj i jednoj od najtraženijih tura po Meksiku, koja obuhvaća najznačajnija arheološka nalazišta.

Meksiko je destinacija na kojoj se do sada nisu događale slične neugodnosti i ne pojavljuje se ni na jednoj od lista destinacija koje se ne preporučuju za putovanje, pa tako ni na Internet stranicama MVP-a.

(Hina) xtam/xnab yds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara