U Mianmaru preko sto tisuća mrtvih

CIKLON koji je opustošio Mianmar mogao bi odnijeti više od sto tisuća žrtava, otkriva američka otpravnica poslova u toj zemlji, Shari Villarosa.

"U delti Irrawaddyja moglo bi biti i više od sto tisuća mrtvih", izjavila je Villarosa, pozvavši se na još neimenovanu nevladinu organizaciju.

UN-ov dužnosnik za humanitarna pitanja John Holmes komentirao je privremene službene podatke o više od 22 tisuće mrtvih i 41 tisuću nestalih, "Vrlo je vjerojatno da će te brojke i dalje rasti".

Za to vrijeme vlade i humanitarne agencije diljem svijeta obećale su više od 28 milijuna pomoći za Mianmar, dok je SAD pozvao vojnu huntu koja je na vlasti da omogući ulazak humanitarnih organizacija u tu, velikom katastrofom pogođenu zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i UN-ov Svjetski program za hranu, te iznio da su za zemlju koju je opustošio Nargis krenula četiri zrakoplova, koja bi trebala sletjeti sutra ujutro te opskrbiti pogođeno stanovništvo sa najnužnijim namirnicama.

Loše vijesti opsjedaju Mianmar i nikako ne staju pa se procjenjuje i to da je gotovo milijun ljudi ostalo bez krova nad glavom.

A.P.
Foto : AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara