U Mosulu 11 mrtvih u okršaju pobunjenika s američkim vojnicima

U Mosulu 11 mrtvih u okršaju pobunjenika s američkim vojnicima

JEDANAEST osoba poginulo je u eksploziji bombe koju je u iračkom gradu Mosulu aktivirao bombaš samoubojica, prenose svjetske agencije.

Bombaš se raznio tijekom racije američke vojske, a među žrtvama su tri žene i troje djece. Američka vojska navodi da je u raciji ubijeno i pet terorista.

Međutim, BBC je od neimenovane osobe iz lokalne mrtvačnice doznao da je većina ubijenih ljudi nastradala od vatrenog oružja, a ne od eksplozije.

Američka vojska tvrdi da su Iračani poginuli nakon razmjene vatre do koje je došlo nakon što su vojnici ušli u jednu zgradu u Mosulu u kojoj su tražili neimenovanog muškarca. Vojska ipak priznaje mogućnost da su neki od nastradalih Iračana možda poginuli od metaka, a ne od eksplozije bombe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon eksplozije i po završetku okršaja američki vojnici su u zgradi pronašli oružje i streljivo, navodi se u priopćenju američkih vojnih snaga.
 
Osim ovog u Mosulu se zbio još jedan tragičan događaja u kojem je ubijeno četvero ljudi. Ubijeni su kada je naoružani napadač otvorio vatru na pogrebnu povorku.

R.I. 
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara