U Mosulu i Bagdadu ubijeno 17 pešmerga i četvorica policajaca

SEDAMNAEST kurdskih boraca pešmerga i četiri iračka policajaca ubijena su u u subotu u odvojenim samoubilačkim napadima u Mosulu i u Bagdadu, izvijestile su u subotu agencije.

"17 pešmerga je ubijeno, a 40 ih je ranjeno kada je na njihov konvoj u četvrti Karama u Mosulu naletio automobil bomba", izjavio je vođa Patriotske unije Kurdistana (PUK) Saad Pira.

Pira je rekao da su u konvoju bila četiri minibusa u kojima se nalazilo 80 pešmerga. Oni su se vozili iz kurdskog grada Erbila prema Mosulu. Pira nije želio nagađati tko je odgovoran za napad. Poznato je da je sunitsko stanovništvo Mosula neprijateljski nastrojeno prema Kurdima u tom području, što je posebno došlo od izražaja nakon pada Sadamova režima u travnju 2003.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni irački grad u subotu je bio poprište dvostrukog atentata u kojemu su poginula najmanje četvorica policajca, a ozlijeđeno je 49 osoba, od toga 42 policajaca.

Eksplozije su odjeknula nedaleko od četvrti u kojima se nalaze zgrade iračke vlade te zgrade veleposlanstava SAD-a i Velike Britanije. Američka vojska izvijestila je da je riječ o dvjema simultanim eksplozijama, a cilj su bile dvije iračke policijske postaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara