U napadu američkog helikoptera ubijeno sedmero iračkih gerilaca

AMERIČKI helikopter tipa Apache ubio je u napadu u četvrtak navečer sedmero iračkih gerilaca koji su se pripremali ispaliti projektile na američku vojnu bazu nedaleko Tikrita, rekla je u petak glasnogovornica američkih snaga.

Jedan je američki časnik kazao da postoji sve više dokaza da irački gerilci koordiniraju napade na američke snage u "sunitskom trokutu" sjeverno i zapadno od Bagdada, na području u kojem se nalazi i Tikrit.

"Helikopter tipa AH-64 nalazio se u izviđačkom letu kad je spazio gerilce koji su se pripremali za napad, pokušavajući ispaliti projektil na naše snage", rekla je glasnogovornica.

"Napadačima je odgovoreno iz zraka. Sedmero je ubijenih i jedan je ranjen", rekla je glasnogovornica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon incidenta na mjesto događaja stigle su američke kopnene snage i pronašle tri uništena kamiona. U jednom od njih nalazilo se 50 projektila.

Američki vojnici su u blizini mjesta napada pronašli dva bunkera. U jednom se nalazilo oko 300 projektila, dok se u drugom nalazilo 200 do 300 raketa duljine dva metra, rekla je glasnogovornica.

Američke snage objavile su da su u petak u Tikritu uhitile četvoricu Iračana optuženih za napade na američke borbene helikoptere, nakon što su dan ranije pod istom optužbom uhitile dvadesetak osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara