U napadu izraelske vojske poginuo palestinski policajac

U NEDJELJNOM napadu izraelske vojske na grad Khan Younis na jugu Gaze smrtno je stradao jedan palestinski policajac, a još petorica su ranjena, doznaje se iz liječničkih izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Liječnici su izjavili da su iz izraelske bezpilotne letjelice ispaljena barem tri projektila. Prvi projektil pogodio je položaj palestinske policije u Khan Younisu i tom prigodom ozlijeđena su dva palestinska policajca. Nekoliko minuta kasnije ispaljen je još jedan projektil u čijoj su eksploziji ranjena još petorica policajaca, od kojih dvojica teže, a jedan je od zadobivenih ozljeda preminuo. Treći projektil eksplodirao je blizu kuće Hamasovog militanta Mohammeda Assenwara, na kojeg je Izrael već pokušao tri atentata. U tom napadu nitko nije stradao.

Uoči napada izraelski tenkovi i oklopna vozila zauzeli su položaje između židovskih naselja na jugu Gaze i Khan Younisa. Glasnogovornik izraelske vojske kazao je da je operacija poduzeta kako bi se spriječili minobacački napadi na naselja u području Gush Katifa. Dodao je kako su militanti iz Khan Younisa tijekom vikenda ispalili 28 minobacačkih granata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara