U nedjelju 30. studenoga ponavljanje izbora na biračkom mjestu Gudci u V. Gorici

ZA NEDJELJU, 30. studenoga Izborno povjerenstvo 6. izborne jedinice koja obuhvaća jugoistočni dio Zagrebačke županije, Sisačkomoslavačku i jugoistočni dio Grada Zagreba, raspisalo je ponovljene izbore za biračko mjesto Gudci u Velikoj Gorici.

Na tom izbornom mjestu u nedjelju je glasovalo 196 birača, a u biračkoj kutiji bio je listić više - 197, pa se zbog toga izbori moraju ponoviti bez obzira što je riječ o malom broju birača čije glasovanje ne može bitno utjecati na ukupne rezultate parlamentarnih izbora.

Poništeni su i izbori na biračkom mjestu za raseljene osobe iz Vukovarsko-srijemske županije u Splitu, jer na njemu nije glasovao ni jedan birač. Ti se izbori neće ponavljati, jer po Zakonu o izboru zastupnika nije predviđeno ponavljanje izbora za mjesto na kojem nitko nije glasovao.

Zbog ponavljana izbora u Gudcima privremeni konačni izborni rezultati neće biti objavljeni dok se ne saznaju rezultati ponovoljenih izbora.

To vjerojatno neće biti presudno za objavu konačnih službenih rezultata jer njihova objava ionako ovisi o tome kada će pristići originalni izborni materijali s najudaljenijih biračkih mjesta u inozemstvu ili s brodova, a za što je potrebno određeno vrijeme.

Ustavni rok za konstituiranje Hrvatskog sabora je 20 dana od objave službenih rezultata izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara