U Negotinu uhićen hrvatski državljanin koji se zabarikadirao u hotelu

NEGOTINSKA policija uhitila je u ponedjeljak navečer hrvatskog državljanina Roberta Matanića (28), koji se tijekom dana naoružan zabarikadirao u sobi hotela "Ineks" u Negotinu, potvrđeno je ageniciji Beta u MUP-u Srbije.

Kako je neslužbeno rečeno agenciji Beta, Matanić je imao ručnu bombu, te je prijetio da će se ubiti ako ne bude predan predstavnicima Hrvatske u Srbiji i Crnoj Gori, ili ako mu se ne omogući susret s veleposlanikom Republike Hrvatske u SCG.

Srbijanska policija je u ponedjeljak pokušala uhititi Matanića nakon dojave da je s putovnicom na svoje ime prešao državnu granicu SCG i Bugarske te da se zbog lošeg vremena zadržao u hotelu "Ineks" u Negotinu. Njegov suputnik Tomislav Marjanović tijekom poslijepodneva dobrovoljno se predao policiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Matanića, kako javlja Beta, raspisana je tjeralica u Srbiji i Crnoj Gori zbog šverca oružja, a neslužbeno se doznaje da je Matanić osumnjičen za više kaznenih djela u Bugarskoj, među kojima i za neka ubojstva.

Hotel "Ineks" u središtu Negotina bio je tijekom ranih večernjih sati pod blokadom jakih policijskih snaga, a bio je najavljen i dolazak Žandarmerije MUP-a Srbije. Prema izvješću dopisnika Televizije B92, Matanićevoj predaji prethodili su pregovori s predstavnicima Žandarmerije.

Nitko od predstavnika hrvatskog veleposlanstva u Beogradu tijekom ponedjeljka navečer nije bio dostupan, kako bi se i od njih dobila potvrda ove informacije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara