U nesreći autobusa u Indiji najmanje 20 poginulih

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

U NESREĆI autobusa u indijskom dijelu Kašmira stradalo je najmanje 20 osoba, a 26 ih je povrijeđeno. Autobus s 46 putnika je u oštrom zavoju skrenuo s ceste i survao se niz provaliju. Autobus je bio na putu iz grada Doda prema pokrajini Džam putem koji je bio nepregledan i neasfaltiran. U jednom trenutku vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste te upao u provaliju.

Spasilačke službe i policija su započele akciju izvlačenja ljudi iz olupine autobusa, ali se strahuje da će, zbog siline nesreće, broj poginulih biti i veći. Među preživjelima, 23 osobe su u teškom stanju i život im je ugrožen, prenosi Associated Press.

Prosvjedi rodbine

Nakon nesreće, okupljeni rođaci stradalih i susjedi obasuli su kamenjem policijska vozila i vozila javnog prijevoznika čiji je autobus prevozio ljude tvrdeći da medicinska skrb koja je pružena ozlijeđenima nije adekvatna njihovim ozljedama. U tom napadu su ozlijeđena trojica policajaca.

Teške prometne nesreće sa smrtnim posljedicama česte su u Indiji posebno zbog njihovih loših cesta i starih i dotrajalih vozila koja najčešće budu pretrpana ljudima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara