U Njemačkoj umirovljenici oteli financijskog savjetnika zbog ulaganja u propalu investiciju

U Njemačkoj umirovljenici oteli financijskog savjetnika zbog ulaganja u propalu investiciju

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva

U NJEMAČKOJ četiri umirovljenika otela su financijskog savjetnika zbog investicijskog ulaganja u kojem su umirovljenici sveukupno izgubili 2,5 milijuna eura. Naime, četvorica umirovljenika starosti od 61 do 80 godina otela su financijskog savjetnika Jamesa Amburna iz njegove kuće u Njemačkoj, nakon čega su ga svezala i odvezla na jug Bavarske. Otetog muškarca su vozili u prtljažniku automobila 450 kilometara te mu slomili dva rebra dok su ga tukli kada je pokušao pobjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su stigli na odredište, bio je prisiljen potpisati dokumente u kojima obećava da će refundirati 2,5 milijuna eura umirovljenicima koji su izgubili novac koji je on uložio u jednu američku investiciju, prenosi Guardian.

Amburn je uspio poslati faks banci koja je obavijestila policiju i oslobodila ga iz zatočeništva. Nakon što je muškarac oslobođen, grupa umirovljenika je uhićena. Proglašeni su krivima za otmicu i nanošenje tjelesnih ozljeda. Vođa otmičara je 74-godišnji arhitekt Roland Kaspar, koji je osuđen na šest godina zatvora, a sudionik u zločinu, 61-godišnji poslovni čovjek, osuđen je na četiri godine zatvora, dok su dvije žene, od kojih je jedna 80-godišnja Kasparova supruga, osuđene na uvjetne kazne zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara