u novom vinodolskom i labinu predani ključevi kupcima 49 stanova

U Novom Vinodolskom danas su uručeni ključevi kupcima osam stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS).

Četvorni metar stana u stambenoj zgradi na predjelu Kalvariji stoji 790 eura, rok otplate je 30 godina, a stanovi su veličine od garsonijera do dvoipolsobnih.

Ključeve su uručili ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić i vinodolski gradonačelnik Milivoj Vidmar.

Gradska uprava uložila je 803.000 kuna u zemljište i osnovnu komunalnu infrastrukturu za gradnju te još 392.000 kuna u infrastrukturu objekta, a Ministarstvo u projektiranje, gradnju i nadzor gradnje oko 2,6 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Čačić ocijenio je da su stanovi vrlo kvalitetni te da bi na vinodolskom području trebalo što prije pronaći prostor za nastavak provedbe Programa i gradnju novih stanova.

Ministar je večeras u Katurama u Labinu predao ključeve vlasnicima stanova po POS-u u zgradi s 41 stanom. Cijena četvornog metra je 711 eura, što je, po Čačićevim riječima, 40 posto jeftinije nego na tržištu. Po njegovim riječima Istarska županija, premda najrazvijenija u Hrvatskoj, zaostaje u izgradnji po POS-u, a Pula je, kako je rekao, "tragičan primjer" jer se umjesto 600 planiranih izgradilo samo 30 stanova.

Labinski dogradonačelnik Valter Poropat kazao je kako su svi stanovi u zgradi prodani te kako je "u hrvatskim prilikama upravo rješavanje stambenog pitanja jedna od temeljnih potreba obitelji".

(Hina) hsup/dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara