U Okučanima otkrivena 141. masovna grobnica žrtava srpske agresije

Na mjesnom groblju u Okučanima otkrivena je danas još jedna masovna grobnica žrtava srpske agresije tijekom Domovinskog rata, i to je do sada 141. masovna grobnica u Hrvatskoj.

Prvoga dana iskapanja pronađeni su posmrtni ostaci deset osoba, uglavnom civila, među kojima su i tri žene, a ekshumirani su na dubini većoj od dva metra.

Riječ je o žrtvama iz 1991. koje su dovezene s područja Bijelih Stijena nedaleko od Okučana. Nagađa se da bi u grobnici mogle biti i žrtve iz logora Bučje, izvijestila je novinare potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je bila nazočna početku iskapanja.

Podsjetila je da je na popisu zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila još 1149 osoba.

Rekla je kako su ove godine riješena 52 slučaja te da je proces traženja zatočenih i nestalih za Vladu apsolutni prioritet.

"I pronalazak ove masovne grobnice rezultat je ustrajne potrage koja će vjerojatno riješiti barem desetak sudbina s popisa zatočenih i nestalih", naglasila je potpredsjednica Kosor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskapanja masovne grobnice na okučanskom mjesnom groblju nastavit će se sutra.

Istodobno u Cagama, nedaleko od Okučana, počela su istraživanja dviju pojedinačnih grobnica žrtava srpske agresije tijekom Domovinskoga rata.

Početku iskapanja na okučanskom groblju nazočni su bili predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Predsjednik te udruge Ivan Pšenica rekao je kako ima naznaka o postojanju još dviju većih masovnih grobnica na vukovarskom području. Dodao je da je jedna od mogućih lokacija na miniranom području koje prethodno treba razminirati.

(Hina) xvruz ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara