U operaciji Vihor uhićeno 56 osoba, Milorad Luković Legija u bijegu

SRBIJANSKI MUP, tajna služba BIA i vojska u operaciji Vihor do sada su uhitili 56 osoba, među kojima je i 8 članova mafijaške skupine "zemunski klan". Glavni osumnjičeni Milorad Luković Legija još je u bijegu. Jedan je osumnjičenik pobjegao u BiH.

Među uhićenima su bivši šef Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije Jovica Stanišić i bivši komandant tzv. Crvenih beretki, Franko Simatović. Trojica uhićenih zatražila su status zaštićenog svjedoka i dali su iskaz specijalnom tužitelju. Priznali su da je "zemunski klan" organizirao i izvršio ubojstvo premijera Zorana Đinđića.

U bijegu je glavni osumnjičeni Milorad Luković Legija, bivši zapovjednik Crvenih beretki te bivši pripadnik Legije stranaca. U bijegu je visoko rangirani član klana Dušan Spasojević Šiptar.

Srbijanski ministar policije Dušan Mihajlović izjavio je na konferenciji za novinare, da će policija uhititi sve osumnjičene za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, te "likvidirati svakoga tko pruži otpor policiji".

Svi Đinđićevi tjelohranitelji, čuvari i članovi pratnje bit će podvrgnuti detektoru laži zbog moguće povezanosti s atentatom.

Na informativne razgovore privedeni su i bivši šef državne sigurnosti Jovica Stanišić i bivši voditelj specijalnih operacija u državnoj sigurnosti Frenki Simatović.

Jedan osoba povezana s atentatom na Đinđića pobjegla je u Bosnu i Hercegovinu a policijske snage u toj zemlji aktivno tragaju za njom, izjavio je ravnatelj ureda Interpola za BiH Brane Pećanac.

U izjavi koju su u petak prenijele banjalučke "Nezavisne novine" Pećanac je pojasnio kako je odmah nakon atentata na Đinđića srbijanska policija izvjestila sarajevski ured Interpola da se jedna osoba za kojom se traga nalazi na teritoriju BiH.

Pećanac je kazao da su odmah nakon te obavjesti policijske snage oba entiteta stavljene u stupanj "najviše razine operativnog rada" no do petka nisu postignuti nikakvi rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Đinđić pogođen u srce

Beogradski list "Glas javnosti"  u današnjem broju piše da u obdukcijskom nalazu Instituta za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu stoji da je je Zoran Đinđić pogođen snajperskim metkom u desnu stranu grudi, koji je izašao na lijevu stranu trbuha. Metak je na svom putu izravno pogodio srce, a u trbuhu izazvao velika unutarnja krvarenja.

Prema izvoru "Glasa javnosti", srbijanski premijer bio je izvanrednog zdravlja i vjerojatno bi preživio da metak nije pogodio srce. U Urgentni centar Kliničkog centra Srbije dovežen je klinički mrtav, te reanimacija i kompleksna operacija koju su pokušali liječnici nije imala rezultata.

Načelnik gradskog MUP-a Milan Obradović izjavio je za radio B92 da su u atentatu na premijera sudjelovala tri, za sada nepoznate, osobe. "Jedan je imao pušku sa optičkim nišanom, druga dvojica pištolje. Pucali sa drugog kata zgrade u Ulici admirala Geprata 14?, izjavio je Obradović.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara