U Osijeku ambalažu otkupljuje komunalno poduzeće Unikom

OSJEČKO komunalno poduzeće "Unikom" danas je, temeljem ugovora s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, među prvima počelo s otkupljivanjem pet i ostale ambalaže od građana, te je samo za nekoliko sati otkupljeno više od 3000 komada razne ambalaže, izvijestio je Stevo Anetić, rukovoditelj Radne jedinice "Čistoća".

Građani su pokazali izuzetno zanimanje za takvo zbrinjavanje otpada, po kojemu za svaku predanu ambalažu dobiju povrat od 0,50 kuna, a veseli što će zasigurno biti manje odbačene ambalaže, rekao je Anetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U osječkom "Unikomu" ovaj način zbrinjavanja otpada ocjenjuju dobrim poslovnim potezom jer sva prikupljena ambalaža ide u reciklažu. Sada se otkupljuje i prikuplja u dvorišta Unikoma i tako će biti po ugovoru o otkupljivanju ambalaže do 13. ožujka, nakon čega po Pravilniku otkupljvanje treba biti organizirano u trgovinama.

Anetić je pojasnio da građani mogu dnevno donijeti najmanje deset, a najviše sto ambalažnih jedinica, uz osobnu iskaznicu.

Koordinaciji zelenih aktivistva - pokretu protiv ambalažnog otpada, u kojoj je 14 ekoloških udruga, danas su se žalili građani koji su kupovali u osječkom Mercatoru. Kažu da nisu dobro informirani o povećanju računa i mogućnostima povrata novca. Izvijestili su da se za mineralnu vodu račun povećava 1,20 kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara