u OSIJEKu EKUMENSKI SKUP UOČI PAPINA DOLASKA

U organizaciji osječke katoličke laičke zajednice "Molitva i riječ" u Osijeku je večeras održan ekumenski susret posvećen Papinu dolasku u Đakovačku i srijemsku biskupiju, pod geslom "Da svi budu jedno". L

Pozdravljajući sudionike đakovački i srijemski pomoćni biskup msgr. Đuro Hranić rekao je kako je "ovaj susret dokaz da su ekumenske poruke Svetoga Oca u srcima kršćana", te da su "one najbolji dokaz živoga Evanđelja".

Naglasio je da je iskreni ekumenski dijalog koji priznaje pravo na različitosti tradicija, put mira i ljubavi "jer upravo te različitosti predstavljaju bogatstvo".

Pravoslavni svećenik protosinđel Miron Vučičević, monah iz Osječkopoljske i baranjske eparhije, rekao je kako dolazak pape Ivana Pavla II. dočekuje "otvorena srca za ljubav i mir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mr. Stanko Cvjetičanin, pripadnik Pravoslavne crkve iz Novoga Sada, izrazio je radost susretom i nadu da će "otvorenog dijaloga biti sve više i više". Dodao je kako "s radošću sluša riječi ljubavi za sve ljude koje šalje papa Ivan Pavao II".

Sudionici ekumenskog susreta u Osijeku poslali su večeras brzojav dobrodošlice papi Ivanu Pavlu II., u kojemu uz ostalo stoji: "Mi vjernici laici katoličkih udruga i pokreta, u zajedništvu s braćom sestrinske Srpske pravoslavne crkve i protestantskih crkava, kao i uz podršku pripadnika ostalih nacionalnih zajednica koje žive s nama, s radošću Vas čekamo".

Osječki pjevač Dino Magdić izveo je pjesmu "Moj Bog me voli" koju je posvetio Svetome Ocu. Spot s tom pjesmom napravio je Dalibor Homa iz Osijeka, a CD će biti predan Papi na euharistijskom slavlju u Osijeku.

(Hina) vs sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara