u Osijeku i Belom Manastiru održan Festival europske kratke priče

U organizaciji Zagrebačke Naklade MD i Matice hrvatske Osijek u Belom Manastiru i Osijeku nastavljen je danas Festival europske kratke priče na kojem su sudjelovali književnici iz Hrvatske i desetak europskih zemalja.

Na Festivalu predstavljamo antologiju hrvatske, austrijske i srpske kratke priče te knjigu priča Inga Schulzea, možda najzanimljivijeg mladog njemačkog pisca današnjice, kazao je književnik Roman Simić, jedan od organizatora Festivala europske kratke priče.

Od hrvatskih autora svojim su se radovima predstavili Edo Popović i Senko Karuza.

Tijekom prijepodneva književnici su obišli nekoliko belomanastirskih srednjih škola gdje su učenicima čitali svoje kratke priče.

Čitanje je nastavljeno večeras u osječkom noćnom klubu "Cadillac".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječka književnica Helena Sabljić-Tomić, koordinatorica Festivala europske kratke priče za Slavoniju i Baranju, istaknula je kako je "Festival još jednom potvrdio da hrvatski književnici pripadaju europskom književnom miljeu što je posvjedočila i izbirljiva europska književna kritika". Cilj Festivala nije samo predstavljanje europskih kulturnih vrijednosti već i povezivanje pisca i čitatelja, kazala je.

Festival europske kratke priče koji je počeo u ponedjeljak u Zagrebu sutra se ponovno nastavlja u Zagrebu gdje će se održati prevoditeljska radionica iz talijanske književnosti te predstavljanje antologije srpske kratke priče.

U petak se Festival seli u Ljubljanu.

(Hina) vs ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara