u OSIJEKu OTVORENA IZLOŽBA "SAKRALNA UMJETNOST"

U povodu posjeta pape Ivana Pavla II. gradu Osijeku i đakovačkosrijemskoj biskupiji, 7. lipnja, u osječkoj Galeriji likovnih umjetnosti večeras je otvorena izložba "Sakralna umjetnost". L

Predstavljeno je više od 150 izložaka, slika, grafika, skulptura, reljefa i medalja domaćih i inozemnih autora, iz zbirke osječke Galerije, čiji su motivi vezani uz biblijske i kristološke teme ili za portrete crkvenih dostojanstvenika te krajolike s crkvama.

Ravnateljica Galerije, Jelica Ambruš, naglasila je kako izložba pokazuje vrijednost zbirke osječke Galerije likovnih umjetnosti, te da je riječ o temi koja, zbog bogatstva i raznolikosti sakralne umjetnosti, zaslužuje daljnje istraživanje te detaljnije prikazivanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvarajući izložbu đakovačko-srijemski biskup msgr. Marin Srakić kazao je kako ona svjedoči o hrvatskome nacionalnom biću, kojeg duboko obilježavaju kršćanstvo i sakralna umjetnost, te o našoj prošlosti, sadašnjosti i nazočnosti u Europi.

"Dolazak Svetog Oca prigoda je da promislimo o sebi kao narodu i našoj kulturnoj baštini. Papa Ivan Pavao II. dolazi nam kao čovjek koji je na svim pastoralnim putovanjima bio glasnik mira, zagovornik dijaloga i zaštitnik kulture", istaknuo je biskup Srakić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara