U Osijeku otvorena revija nezavisnog poljskog filma

U Osijeku je večeras otvorena "Revija nezavisnog poljskog filma" koju, pod pokroviteljstvom poljskog Veleposlanstva u Hrvatskoj i osječkog Gradskog poglavarstva, organizira osječki Rotaract Club.

Do 24. travnja bit će prikazano više od 20 dugometražnih i kratkometražnih filmova, a namjera je organizatora ponuditi osječkoj publici nešto drugačiju ponudu od one koja se uobičajeno može vidjeti u gradskim kinematografima.

Po riječima predsjednika osječkog Rotaract Cluba Slavena Vrbošića i voditeljice projekta Margarete Turkalj revijom se nastoji pridonijeti jačanju suradnje i kulturnog povezivanja Osijeka s drugim gradovima i državama, pri čemu se posebna pozornost daje filmu kao univerzalnom jeziku.

Nazočne je pozdravila i predstavnica za kulturu poljskog Veleposlanstva Hanna Dalewska-Gren ocijenivši kako je dobro da ovakve kulturne priredbe ne organiziraju isključivo službene institucije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je istaknuto, cijeli je projekt osmišljen kao kulturna razmjena tako da će se u Poljskoj, u jesen ove godine, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, predstaviti hrvatsko filmsko stvaralaštvo.

Revija se organizira u suradnji s poljskim Rotaract Clubom "Wroclaw Panorama", Udruženjem nezavisnih poljskih filmskih autora "Wrofilm Society", Hrvatskim filmskim savezom, osječkim Rotary Clubom, osječkim Inner Wheel Clubom i osječkim ogrankom Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

(Hina) xivuč ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara