U Osijeku tri osobe privedene zbog sumnje u pokušaj iznude

DJELATNICI osječko-baranjske Policijske uprave sinoć su u Osijeku uhitili tri osobe zbog osnovane sumnje u pokušaj iznude oko pet milijuna kuna, a osumnjičenici su danas privedeni u Istražni centar osječkog Županijskog suda, istaknuto je na izvanrednoj konferenciji za novinare u toj PU.

Načelnik Ureda načelnika te PU Stipo Rimac izvijestio je da su uhićeni 35-godišnjak s područja Vinkovaca, 37-godišnjak iz Osijeka, te 33-godišnjak, koji nema riješeno pitanje državljanstva, a boravio je na osječkom području. Tereti ih se da su to kažnjivo djelo počinili tijekom listopada i studenoga ove godine na štetu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, sa šireg osječkog područja, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi od oko pet milijuna kuna.

Sumnjiči ih se da su oštećenika, ozbiljnom prijetnjom po život i tijelo, pokušali prisiliti da, u njihovu korist, sklapa pravne poslove na štetu tvrtke u kojoj je zaposlen, a koja se nalazi na širem području Zagreba i bavi se financijskim i posredničkim uslugama, izvijestili su Rimac i načelnik Odjela organiziranog kriminala Dario Dasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Napomenuli su kako je pretragama kod dvojice osumnjičenika pronađeno vatreno oružje, streljivo, ručna bomba te sredstva namijenjena ozlijeđivanju, poput bejzbol-palice, pa će se podnijeti i kaznena prijava za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari, ali i da za sada nema naznaka da su osumnjičenici prijetili i drugim poduzetnicima.

Osvrćući se na sinoćnji događaj u Osijeku, kada su policajci u civilu uporabili vatreno oružje kako bi se obranili od napada nožem osobe koju su htjeli zaustaviti i legitimirati, te je pritom ranili, Rimac je kazao kako je čelništvo PU uporabu sile ocijenilo opravdanom i zakonski utemeljenom.

Rimac je kazao da su policijski službenici, s ciljem prevencije sve većeg broja razbojstava u gradu, opazili osobu sumnjiva ponašanja koju su, predstavivši se, htjeli legitimirati, nakon čega je osumnjičenik počeo bježati. Nakon što su ga sustigli osumnjičenik je izvadio nož i krenuo prema policajcima, a budući da ni nakon verbalnog upozorenja i hica u zrak nije odbacio nož, uporabljeno je vatreno oružje, pri čemu je napadač, 44-godišnjak iz Čakovca, koji je u Osijeku privremeno boravio, zadobio prostrijelnu ranu desne potkoljenice, te je prevezen u osječku Kliničku bolnicu na liječenje.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta Josip Adrić potvrdio je da je riječ o osobi koja se nalazila na uvjetnoj slobodi i kojoj je, zbog nepoštivanja odredaba uvjetnog otpusta, 21. studenoga određen povratak na izdržavanja zatvorske kazne, ali se tamo nije pojavila, već se od toga datuma nalazila u bijegu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara