U Otoku najavljen prosvjed u znak potpore generalu Norcu

RADI potpore generalu i alkarskom vojvodi Mirku Norcu, pravomoćno osuđenom na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina u Lici, braniteljske udruge Cetinske krajine i Splitskodalmatinske županije najavile su veliki prosvjedni skup do kraja idućeg tjedna u Otoku, Norčevu rodnome mjestu, potvrdio je danas čelnik županijske Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR) Ante Smoljo.

Ante Smoljo najavio je i središnji prosvjed za 8. kolovoza u Sinju, na dan održavanja Alke, ističući da je on upozorenje hrvatskoj vlasti i Sudu u Haagu, koji, kako je ustvrdio, "djeluju u političkoj simbiozi".

Braniteljske udruge, koje vjeruju da je Norac osuđen na temelju montiranoga političkog procesa, pozvale su na taj skup sve političke stranke, državne, županijske i lokalne vlasti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ne pozivaju na bojkot Sinjske alke, udruge poručuju da će svi oni koji 8. kolovoza budu na alkarskom trkalištu a ne na prosvjednom skupu dokazati da "šutke prihvaćaju sramotnu kvalifikaciju da je general Mirko Norac ratni zločinac".

Braniteljske udruge također su izrazile zabrinutost zbog, kako tvrde, "poltronskog ponašanja čelnika Viteškog alkarskog društva koji, u strahu od mogućeg isključenja iz HDZ-a, zaboravljaju na Norčevu kalvariju kojom su punili usta dok im je stranka bila u oporbi".

"Strah nas je i pomisliti na sudski ishod haške optužnice za Medački džep", rekao je Ante Smoljo i dodao: "Ako se hrvatska vlast tako lako odriče heroja Domovinskog rata, nikoga ne treba čuditi zašto apetiti Carle del Ponte stalno rastu." Čelnici županijskoga UHBDDR-a, čiji je Norac počasni predsjednik, te HVIDR-e i Udruge "Prvi hrvatski redarstvenik", zaključio je, ustvrdili su da neće odustati od najavljenih skupova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara