U padu Boeinga 737 u Kirgistanu poginula 71 osoba

"U ZRAKOPLOVNOJ nesreći Boeinga 737, tvrtke Itek Air iz Kirgistana koji se srušio deset kilometara od zrakoplovne luke u Biškeku, poginula je 71 osoba", potvrdila je glasnogovornica ministra zdravstva Yelena Bayalinova. U zrakoplovu koji je iz zrakoplovne luke u Biškeku letio u Mashad u sjeveroistočnom dijelu Irana bilo je 83 putnika i sedam članova posade.

Posada zrakoplova deset minuta nakon polijetanja iz zračne luke u Biškeku prijavila je kontroli leta tehničke probleme, a nakon toga rečeno im je da se vrate u zračnu luku.

"Zrakoplov je u potpunosti izgorio. U akciji spašavanja iz gorućeg zrakoplova izvučeno je 14 ljudi. Dvoje od njih nalaze se u kritičnom stanju", istakla je Bayalinova u izjavi za medije.

Poginulo 17 mladih košarkaša, kapetan aviona ostao živ

U izjavi za medije premijer Igor Chudinov rekao je kako je među putnicima bilo i 15 državljana Turske, Kine i Kanade.  Također, među putnicima nalazilo se i 17 članova srednjoškolskog košarkaškog kluba iz Biškeka, kao i dva gradska vijećnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chudinov je izjavio da je među preživjelima i kapetan aviona, koji je prevezen u bolnicu u Biškeku. Što se tiče uzroka pada zrakoplova, vlasti u Kirgistanu sumnjaju da je moglo doći do zakazivanja motora, kontrole leta ili dekompresije aviona.

Pomoć unesrećenima pružali su i američki vojnici iz obližnje vojne baze koji su poslali više vatrogasnih vozila kao i medicinske ekipe.  

Zanimljivo je napomenuti kako su Itek Airu zabranjeni letovi iznad zemalja Europske unije i to prema uredbi od 24. srpnja.  

M.M.
Foto: alalam.ir/itekair.kg

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara