U padu zrakoplova koji je humanitarce prevozio u Čile šestero poginulih

U padu zrakoplova koji je humanitarce prevozio u Čile šestero poginulih

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

ZRAKOPLOV koji je prevozio humanitarce u potresom pogođeni Čile srušio se. U rušenju manjeg zrakoplova poginulo je šestero osoba koji su trebali procijeniti stanje i mogućnosti za smještaj u regionalnim hotelima za žrtve koje su ostale bez svojih domova. Šef  zračnih snaga Patricio Ceballos kazao je da se zrakoplov srušio na putu iz Santiaga prema području Tome koji se nalazi u blizini Concepciona, prenosi Sky News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, potres jačine 8,8 stupnjeva po Richteru koji je u subotu pogodio Čile bio je peti najjači od 1900. godine. Nakon njega područje je zatreslo još više od 90 potresa u rasponu jačine od 4,9 do 6,9 stupnjeva. Epicentar potresa bio je u blizini grada Concepcion, 341 kilometar od glavnog grada Santiaga, u kojem živi oko 670.000 ljudi.

Prema posljednjim informacijama broj žrtava veći je od 700 od kojih je čak 544 poginulo u pokrajini Mauloe. Nakon razornog potresa i predsjednica Čilea Michelle Bachelet je izjavila kako je mala mogućnost od pojave tsunamija. U visokom valu koji je nakon potresa pogodio otok Juan Fernandez poginulo je najmanje osam ljudi, dok ih se još osam smatra nestalima. Potres jačine 8,8 stupnjeva koji je u subotu pogodio Čile bio je peti najjači od 1900. godine. Nakon njega područje je zatreslo još više od 90 potresa u rasponu jačine od 4,9 do 6,9 stupnjeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara