U Papui Novoj Gvineji četiri žene ubijene zbog sumnje da su vještice

ZBOG uvjerenja da su čarobnjaštvom uzrokovale fatalnu prometnu nesreću, četiri žene su mučene, a potom i ubijene od strane svojih suseljana. Tragičan i bizaran događaj odvio se u brdovitom području nedaleko gradića Goroka, nekih 400 kilometara od glavnog grada Papue Nove Gvineje, Port Moresbya.

Prema izvještavanju CNN-a, žene su prvo mučene užarenim metalnim šipkama da bi priznale, a potom su ubijene i zakopane u rupu u stojećem položaju. Ubojstva su se dogodila još u listopadu prošle godine, no policija je tek nedavno doznala za njih.

Na području južnog Pacifika, crna magija je veoma raširena među petmilijunskim stanovništvom. Žene osumnjičene za čarobnjaštvo, "priprosti" i neuki suseljani često osude na vješanje ili lomaču.

Lokalni policijski zapovjednik David Seine objasnio je kako su seljani Kamexa optužili nesretne žene da su vještice nakon jedne prometne nesreće u kojoj je poginulo troje čuvara lokalnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene su bile mučene, a potom zavezane ljepljivom trakom i pogubljene. Seljani su ih nakon toga zakopali u staru septičku jamu.

"Posadili su drvo banane na vrhu sa svježom travom kako bi onemogućili pronalazak lokacije, no policija ju je ipak otkrila uz pomoć nekolicine seoskih starješina", rekao je Seine.

E.A.J.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara