U pet dana utopilo se petero djece i dvoje odraslih; policija poziva kupače na oprez

U POSLJEDNJIH pet dana u Hrvatskoj se utopilo petero djece i dvoje odraslih, stoga je zagrebačka policija večeras uputila javni poziv roditeljima da pripaze na djecu, a tijelima lokalne samouprave upozorenje da obilježe i pod odgovarajući nadzor stave sva divlja kupališta.

Iz policije pozivaju roditelje i skrbnike da ne dopuštaju kupanje djeci i maloljetnicima bez nadzora i na mjestima koja nisu uređena kupališta te na kojima nema spasilačke službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istodobno tijela lokalne uprave i samouprave policija upozorava da su dužni upozorenjima za opasnost obilježiti i pod odgovarajući nadzor staviti sva mjesta koja se koriste kao kupališta, iako za to nisu predviđena i nezadovoljavaju sigurnosne standarde.

Posljednji u nizu tragičnih događaja dogodio se danas poslijepodne na šoderici u Ivanovcu u kojoj se utopilo troje djece, sedmogodišnji dječak i sestre u dobi od devet i deset godina. Jutros se, pak, u moru kod Selca na plaži kraj hotela Slaven utopio 62-godišnji Zagrepčanin. Tomu je jučer prethodilo utapljanje 12-godišnje djevojčice iz Kostanja u dalmatinskoj rijeci Cetini i 42-godišnjakinje koja je nestala u Savi kod Jasenovca.

Sredinom tjedna, u srijedu, u varaždinskom sportsko-rekreacijskom centru Aqua city na popularnoj varaždinskoj šljunčari utopio se osmogodišnji dječak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara